Schoolreis 2018

Schoolreis 2018

Schoolreisje St. Jozefschool naar Nemo-Amsterdam
 
Op vrijdag 18 mei zijn de kinderen van groep 3 t/m 8 op schoolreis naar Nemo in Amsterdam geweest. Om kwart over 8 kwamen de kinderen op school en pas toen werd bekend gemaakt door de meesters en juffen waar we dit jaar naar toe gingen. Enthousiast stapten de kinderen allemaal de bus in, op weg naar Amsterdam. Gelukkig was het toen nog niet heel druk op de weg waardoor we om half 11 in het science-museum aan kwamen.
Daar werden we ontvangen door de mensen van Nemo en kregen we een uitleg. De kinderen van groep 3 t/m 5 gingen in kleine groepjes door het museum; de kinderen van groep 6 t/m 8 gingen als grote groep op pad.
In Nemo kun je veel leren over heel veel verschillende onderwerpen van de wetenschap. Het is een plek waar je kunt lezen, spelen maar ook proefjes kunt doen.
Aan het eind van het bezoek gingen we ook nog naar het dak van het museum waar je een prachtig uitzicht hebt op Amsterdam.
 
Om kwart voor twee waren we weer terug bij de bus waarna de buschauffeur de navigatie zette op Schoorl. Helaas was het toen wel druk op de weg en regelmatig stonden we even vast in een file. Uiteindelijk kwamen we aan bij de klimduin van Schoorl. Iedereen wilde zo snel mogelijk de bus uit om de duin te kunnen beklimmen maar wat is ie stijl!!
Veel kinderen hebben de top gehaald en sommigen zelfs een aantal keer. Het werd een heerlijk uurtje rennen en spelen in het zand. Het bezoek in Schoorl werd afgesloten met een welverdiend patatje.
Door de aanhoudende drukte en de iets vertraagde patatuitgifte kwamen we moe maar voldaan, bevroren als beelden, wat later aan in Heeg waar de ouders, nieuwsgierig naar onze verhalen,  op ons stonden te wachten.
Het was een zeer geslaagde dag met een super team aan begeleiders. Een dag om te onthouden.
 

<< terug naar overzicht
St. Jozefschool     De Jister 19, 8621 DR Heeg     t 0515 - 44 25 31     info@jozef-heeg.nl